Scroll to top

Blog

TUTUP APPS HISTORY PADA FACEBOOK
  Pernahkah anda perasan, bila anda browse sesuatu di internet ataupun mungkin anda berborak dengan rakan tentang sesuatu topik, dan[...]
Repair Motherboard Di FR Laptop Service Kuala Lumpur
Motherboard adalah bahagian penting dalam sistem komputer dan terdiri daripada litar bersepadu. Ia memerlukan penjagaan maksumim dan atas itu anda mencari[...]
ADAKAH SAYA PERLUKAN SSD? ATAU HARD DISK BIASA?
Seperti yang saya sudah jelaskan sebelum ni, SSD adalah alternatif kepad hard disk yang mampu beroperasi sehingga 10 kali ganda[...]
APA ITU CACHE MEMORY?
Cache Memory atau CPU Memory adalah sejenis RAM yang processor boleh akses jauh lebih cepat berbanding RAM biasa. Dan memory[...]
KENAPA WINDOWS KITA BOLEH JADI SANGAT-SANGAT SLOW??
Stress kan bila on je laptop dengan harapan nak buat kerja, lepas 10 minit, tak habis load lagi, kita pergi[...]
ADAKAH I7 DIPERLUKAN UNTUK GAMING?
Bila orang fikirkan tentang gaming desktop atau laptop, biasanya orang letak mindset, gaming perlukan i7, atau i9 sebagai aras yang[...]
Kenapa perlu shutdown properly?
Shutdown merupakan sesuatu yang sangat simple dan mudah, anda pergi ke Start button, kemudian tekan pada Power, dan pilih Shutdown.[...]
Ada apa dengan RAM?
Memory ataupun RAM (Random Access Memory) digunakan untuk menyimpan data sementara untuk memudahkan processor untuk akses data tersebut. RAM pulak[...]
MACAM MANA NAK JAGA SKRIN?
Salah satu komponen yang penting untuk sesebuah laptop adalah skrinnya, Kerana dengan adanya skrin kita boleh gunakan komputer kita dimana-mana[...]