Scroll to top

Asus ZenBook UX330UA (2017)

No comments

 

Spesifikasi

  • 8th Generation Intel Core i5-8250U processor
  • Intel HD Graphics 620
  • 8GB memory
  • 256GB SATA 3 M.2 SSD
  • 13.3 inch screen with Full HD display
  • Intel Dual-Band Wireless-AC 8260 with Bluetooth 4.1

 

Rekabentuk

ZenBook UX330UA ini hadir dengan binaan aluminium berwarna silver, dan ianya kelihatan cantik dan moden. Ia juga rasa agak kukuh dan sesuai untuk range harganya.

 

Skrin dan Bunyi

Skrin ZenBook UX330UA yang bersaiz 13.3 inci ini juga memberikan warna yang cukup menarik dan ia juga sangat terang. Ketika menonton movie, setiap warna yang ada movie tersebut kelihatan terang dan sangat memuaskan.

Speaker pada ZenBook UX330UA ini juga sangat kuat untuk memenuhi ruang bilik bersaiz yang besar. Meskipun dipasang kuat, setiap detail bunyi tidak terjejas sedikitpun.

 

Keyboard dan Touchpad

Keyboard pada ZenBook UX330UA ini memberikan proses menaipan yang sempurna, tanpa memerulkan tekanan yang kuat, ia boleh ditekan sehingga habis tanpa sebaarng masalah. Cuma kekurangannya pada butang yang agak rendah menjadikan kadang-kadang boleh tergelincir ke butang lain.

Meskipun ZenBook ini mempunyai banayk point yang positif, tetapi touchpadnya merupakan salah satu point negatif. Ia terlalu keras, dan terasa seakan-akan ada sesuatu pada bahagian bawah touchpad yang terlekat ataupun menghalang. Penggunaan mouse lebih digalakkan.

 

Prestasi

Asus ZenBook UX330UA ini memberikan skrin yang sempurna, kualiti audio yang bagus, keyboard yang selesa dan menjadikan laptop ini sebuah laptop yang bagus dan sesuai dijadikan sebagai laptop untuk produktiviti. Baterinya juga boleh bertahan selama 8 jam atas penggunaan web browsing dan juga wifi.

Post a Comment