Scroll to top

Facebook Melancarkan “Watch”

No comments

Facebook telah melancarkan Watch, merupakan sebuah platform khas untuk online video. Watch akan menggantikan tab video yang sedia ada, dan di pehuni dengan rancangan.

Zaman sekarang video telah menjadi medium yang sangat penting dalam talian. Dari laman web streaming ke vloggers yang berkongsi kisah mereka dan viral video. Youtube mempopularkan video dalam talian dan banyak laman web yang berusaha untuk bersaing dengan mereke.

 

PLATFORM BARU UNTUK RANCANGAN

Rangkaian social menerangkan Watch sebagai satu platform yang baru untuk dipertunjukan di Facebook. Pelbagai genre rancangan yang dipertunjukan.

Facebook berharap Watch akan menjadi  tempat kepada kepelbagaian jenis genre rancangan dari realiti hingga ke komedi dan juga sukan secara live untuk di tonton.

 

 

Watch akan menyertakan watchlist untuk memastikan anda tidak terlepas satu episode dari rancangan kegemaran anda. Kandungan rancangan diatur bergantung pada ada yang dilihat oleh komuniti di antaranya “most talk about,” “what making people laugh” dan “what friends are watching”

Pada peringkat awal ia hanya untuk tontonan pengguna di U.S. Walau bagaimanapun dari masa ke semasa Facebook akan memperluaskan lagi Watch untuk tontonan mereka yang berada luar dari U.S. Watch boleh ditonton melalui telefon pintar, desktop dan juga Facebook smart tv apps.

Post a Comment

© 2018 frlaptopservice.com was made with love by FR Laptop Service All right reserved.