Scroll to top

Lenovo ThinkPad 13

No comments

Spesifikasi

  • Intel COre i3-7100U processor
  • Intel HD Graphics 620
  • 4GB memory
  • 128GB M.2 SSD
  • 133 inch screen with Full HD display
  • Intel Dual-Band WIreless-AC 8265 with Bluetooth 4.1

 

Rekabentuk

ThinkPad 13 generasi ke-2 ini masih lagi mempunyai rekaan professional yang tidak begitu menarik seperti sebelumnya. Ia di bina dengan plastik sepenuhnya, melainkan pada pilihan warna silver, yang mempunyai penutup diperbuat daripada aluminium.

 

Skrin dan Bunyi

Skrin ThinkPad 13 ini mempunyai detail yang begitu jelas dan warna yang menarik, tetapi ia memerlukan lebih kecerahan skrin untuk menjadi lebih baik. Jika menonton video waktu malam gambar terhasil kelihatan agak malap dan tidak begitu menarik.

Speakernya pula cukup kuat untuk memenuhi ruang bilik bersaiz sederhana. dan ia juga memberikan bunyi yang cukup berkualiti, dengan adanya stereo effect pada speaker ThinkPad 13 ini.

 

Keyboard dan Touhcpad

Keyboard ThinkPad 13 ini hampir sempurna dengan tactile feedback yang mengagumkan.

Seperti kebanyakan laptop ThinkPad, touchpadnya cukup memuaskan ketika digunakan. Ia tidak mempunyai sebarang masalah untuk swipe, click dan juga multi-gestures.

 

Prestasi

Dengan ketahanan gred Askar, dan rekaan yang ringan, keyboard yang hampir sempurna, Lenovo ThinkPad 13 ini merupakan sebuah laptop yang sempurna untuk bisnes, pelajar kolej dan juga mereka yang menginginkan laptop dengan harga yang rendah. Ia juga mempunyai jangka hayat selama 9 jam atas penggunaan bateri.

Post a Comment