Scroll to top

Dell Inspiron 15 7000 Gaming (7567)

No comments

 

Spesifikasi

  • Intel COre i5-7300HQ processor
  • Nvidia GeForce GTX 1050 4GB GDDR5
  • 4GB memory
  • 1TB 5400 RPM SATA HDD
  • 15.6 inches screen with Full HD display (Anti-Glare)
  • 802.11ac with Bluetooth 4.2

 

Rekabentuk

Inspiron 15 7000 ini didatangkan dengan penutup yang berwarna merah, menjadikannya salah satu laptop yang unik dalam siri Inspiron. Pada bahagian dalamnya pula ia terdiri daripada warna kelabu gelap yang menaikkan lagi warna merah. Ia juga boleh didapati dengan pilihan warna Matte Black.

 

Skrin dan Bunyi

Dell Inspiron 15 ini mempunyai skrin yang cukup kemas tetapi warnanya tidak begitu ceria. Meskipun begitu, skrin full HD ini masih lagi cukup memuaskan untuk tontonan video dan juga bermain game.

Speaker Inspiron 15 ini cukup kuat untuk memnuhi ruang bilik bersaiz sederhana, dan ia boleh diubah suai melalui software Waves MaxxAudio Pro.

 

Keyboard dan Touchpad

Keyboard Inspiron 15 ini sesuatu yang mengagumkan. Ketika digunakan, spring pada bawah butang boleh sirasai dan ia kembali posisi asal dengan cepat, dan ia memberikan rasa yang selesa.

Toouchpadnya pula luas dan ia mempunyai tekstur yang smooth dan ia mempunyai respos klik yang sempurna.

 

Prestasi

Dengan adanya i5 daripada generasi ke-7, dan juga GTX 1050 ia memberikan laptop ini performance yang mengagumkan, tanpa perlu menghabiskan duit yang banyak, gamer boleh menggunakan chip baru siri Pascal 10. Ketahanan baterinya juga mengagumkan, dengan 11 jam boleh bertahan atas penggunaan web browsing melalui wifi.

Post a Comment