Scroll to top

10 Keyboard Mechanical Terbaik Untuk Gaming – Part 3

No comments

8. Cougar Attack X3 RGB

Mekanikel Keyboard yang Tahan Lasak

Interface: Wired | Keyboard backlighting: Yes | Programmable keys: Yes

+ Binaan aluminium yang berkualiti

+ RGB backlighting

– Tiada tempat rehat pergelangan tangan

– khas untuk US keyboard layout

Cougar Attack X3 adalah salah satu daripada keyboard mekanikel gaming yang lebih baik dan harga yang berpatutan semenjak kebelakangan ini dan menggunakan body aluminium supaya tahan lasak.

Keyboard yang sebelumnya juga mempunyai body keyboard yang tahan lasak dan mempunyai pelbagai pilihan switch, Cherry MX Black, Brown, Red dan Blue bergantung kepada cita rasa anda.

Ketahanan keyboard ini di bantu oleh jalinan kabel, juga menyokong dua sambungan USB yang digunakan untuk input pencahayaan keyboard tersebut. Ciri-ciri lain termasuk N-Key, dan juga getah pada kaki keyboard tersebut untuk menghalang dari tergelincir.

Cougar Attack X3 RGB khas untuk keyboard yang menggunakan layout US sahaja, sekiranya anda mencari keyboard mekanikel dengan harga yang berpatutan seperti Corsair K70 RGB, pilihan keyboard ini menjadi salah satu keyboard pilihan anda.

9. SteelSeries Apex M500

Interface: Wired | Keyboard backlighting: Yes | Programmable keys: Yes

+ Reka bentuk yang minimal

+ Blue backlighting yang mempersona

– Tiada kekunci media

– Menggunakan Cherry MX Red sahaja

kebanyakan mekanikal keyboard adalah terlalu menonjol, dan sukar dikawal. Tetapi bukan dengan SteelSeries Apex M500. Seperti Logitech G810, Apex M500 mempunyai ciri-ciri dan reka bentuk yang bersih tanpa fungsi-fungsi lain yang tidak diperlukan. Walaupun ia kekurangan kekunci macros, media dan lain-lain fungsi tambahan.

10. Skill Ripjaws KM570

Kukuh, menggunakan Cherry Red sahaja

Interface: Wired | Keyboard backlighting: Yes | Programmable keys: NO

+ Harga berpatutan

+ Menggunakan kekunci Cherry MX

– Menggunakan lampu backlight bewarna merah sahaja

Walaupun keyboard ini tidak compact seperti keyboard HyperX Alloy FPS, keyboard mekanikel terkini ini datang dengan peralatan yang sesuai untuk gaming dan G.Skill RipJaws KM570 tidak mengambil ruang yang banyak pada meja anda. Sekiranya anda mementingkan penggunaan ruang yang sedikit, keyboard RipJaws KM570 membawa ciri-ciri asas yang kukuh, termasuk dengan N-Key (membolehkan anda menekan pelbagai kekunci serentak). ia juga menawarkan dengan harga yang berpatutan tetapi datang dengan backlight bewarna merah sahaja dan tiada macros keys.

Post a Comment