Scroll to top

Kategori: Tips

Laptop Anda Slow? Punca & Penyelesaian - Part 1

LAPTOP ANDA SLOW? Laptop anda slow? FR tau korang semua mesti ada sekurang-kurangnya 1-2 laptop kat rumah kan. Bila cerita pasal laptop ni ada banyak sebenarnya topik yang FR boleh share. Tapi hari ni FR nak cerita 1 topik je la iaitu masalah laptop anda slow? Untuk setiap masalah mesti ada punca dan cara penyelesaian. […]

By FR Laptop Service

Mac 27, 2017

7 Cara Untuk Elak Laptop Panas dan Mati

Laptop sudah semestinya adalah keperluan pada masa kini. Hampir di semua industri termasuk sekolah memerlukan laptop. Tetapi laptop ini cenderung untuk rosak jika tidak dijaga dengan balik, jangan risau, kami akan kongsikan 7 cara untuk elak laptop panas dan mati. Apabila kerap penggunaannya, seperti menggunakan aplikasi pengeditan gambar dan video, permainan video, dan buat masa […]

By FR Laptop Service

Mac 21, 2017

10 Punca Kenapa Laptop Slow Sangat

“Kenapa laptop slow sangat masa aku nak siapkan kerja bos bagi ni. Nak bukak word je pun, tapi lambat nak loading. ARRRGGHHHHHHHHHHH!!!!! ” Pernah tak anda rasa camni? Biasa la tu bila laptop SLOW memang boleh naik darah kan. Takpe, setiap masalah ada cara nak setelkan. Jom saya terangkan apa punca kenapa laptop slow sangat. […]

By FR Laptop Service

Mac 17, 2017

Tingkatkan Kelajuan Laptop Anda Dengan 10 Tips Ini!

Bengang tak bila nak buat kerja, masa tu la laptop slow dan hang? Masa tu rasa nak hempuk je laptop tu kan. Saya pun pernah rasa camni. Anda boleh cuba 10 tips ni, insyaALLAH boleh tingkatkan kelajuan laptop anda sehingga 50%. Tolong SHARE untuk manfaat kawan-kawan kita. 1. Gunakan software Ccleaner tingkatkan-kelajuan-laptop-1 Yang pertama sekali yang anda […]

By FR Laptop Service

Mac 17, 2017