Scroll to top

Google Pixelbook

No comments

Spesifikasi

  • Intel Core i7-7820HQ processor
  • Intel HD Graphics
  • 8GB memory
  • 128GB NVMe PCIe SSD
  • 123 inches touch screen with 2400 x 1600 resolution
  • 80211a/b/g/n/ac 2×2 MIMO dual-band (2.4GHz, 5.0GHz) with Bluetooth 4.2

 

Rekabentuk

Google Pixelbook ini merupakan sebuah laptop yang cukup nipis, dan ia mempunyai rangka diperbuat daripada aluminium sepenuhnya, dan ia mempunyai getah pada bahagian palm-rest yang memeberikan keselesaan ketika menaip.

 

Skrin dan Bunyi

Skrin bersaiz 12.3 inci ini dilindungi dengan Gorilla Glass yang tahan calar, dan ia juga mempunyai touch screen yang membolehkan pengguna turut menggunakan Google Pixelbook Pen, yang boleh digunakan untuk melukis dan menulis. Skrinnya juga sangat terang dan boleh dilihat daripada pelbagai sudut.

Kualiti audionya pula cukup mengagumkan dengan adanya speaker pada bahagian bawah keyboard. Speakernya juga cukup kuat untuk memenuhi ruang bilik bersaiz sederhana.

 

Keyboard dan Touchpad

Keyboardnya memberikan rasa yang sama seakan-akan MacBook Air, tetapi dengan lebih respons yang memberikan rasa yang lebih selesa.

Touchpadnya cukup memuaskan dengan setiap click tanpa sebarang masalah.

 

Prestasi

Google Pixelbook ini merupakan sebuah laptop yang sangat berkuasa, dengan adanya processor i7, SSD sebanyak 128GB, dan 8GB RAM, ia boleh menampung pelbagai jenis tugasan kerja tanpa masalah, ia juga boleh digunakan untuk bermain game-game yang ringan.

Post a Comment