Scroll to top

Windows 10 Fall Creators Update October 2017

No comments

Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft merancang satu lagi pembaharuan untuk sistem operasi kedua yang paling popular di dunia. Di Keynote IFA di Berlin, Terry Meyerson, VP dari Windows dan Devices group, mengesahkan jadual pelancaran awal.

Update kali ini mungkin merupakan akhirnya program e-mail, iaitu Outlook Express.

Software Paint yang biasa digunakan oleh pengguna windows tidak terkecuali tetapi ia mendapat banyak feedback dari pengguna, dan MS Paint sebaliknya tidak akan disingkirkan dari windows sepenuhnya, tetapi ia akan bertukar kepada Paint 3D. Original MS Paint yang terdahulu tidak lagi akan menerima sebarang kemas kini.

 

Mungkin satu-satunya ciri utama update ini adalah sokongan baru untuk virtual reality headset. Microsoft memanggil ini Mixed reality platform, menawarkan sokongan untuk headset dari Acer, Dell, Lenovo, dan HP (semuanya akan bermula pada hari yang sama). Tidak seperti HTC Vive atau Oculus Rift, headset ini tidak memerlukan kotak pengesanan luaran, hanya memasang secara langsung ke PC anda melalui kabel HDMI dan USB.

 

 

Untuk mendapatkan maklumat yang lebih detail berkenaan Windows 10 Creator Fall Update, anda oleh baca artikel berkenaan di blog website Microsoft

“https://blogs.windows.com/windowsexperience/2017/09/01/create-and-play-this-holiday-with-the-windows-10-fall-creators-update-coming-oct-17/#tWTvbh898RqexY6h.97”

Post a Comment

© 2018 frlaptopservice.com was made with love by FR Laptop Service All right reserved.