Scroll to top

Author: FR Laptop Service

CARA PENJAGAAN BATERI YANG MUDAH!

Kita seperti berada di dalam hubungan cinta/benci dengan bateri laptop kita, ia memberikan portability, tapi ia juga mengikat kita dengan jumlah bateri yang kecil dan juga prestasinya menurun semakin lama digunakan.   Kurangkan Charge Cycle. Setiap bateri akan ada limit charge cycle. Charge cycle adalah keadaan kita charge bateri kita yang cecah 0%, dan kita […]

By FR Laptop Service

August 1, 2019

PROGRAM-PROGRAM INI BUAT KOMPUTER ANDA JADI SLOW!

Bila kita dah biasa boot Windows laju, tetiba dia jadi perlahan sejak dua menjak ni, terasa jugak kan? Biasanya, yang slow ni disebabkan software-software yang suka makan process pada komputer kita.   1. Aplikasi Chat Aplikasi Chat seperti SKype dan juga Discord akan serta-merta inform pada rakan-rakan kita bahawa kita dah online, dan bersedia untuk […]

By FR Laptop Service

July 28, 2019

APA BEZANYA ANTARA EDISI WINDOWS 7 NI?

Kita dah biasa dengar pasal Windows Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise dan Ultimate. Tapi, setiap edisi WIndows ini mempunyai tujuan dan penggunaan yang cukup berlainan.   Apa yang menjadikan edisi Windows ni lain-lain? Jom FR nak kongsikan Windows 7 Starter Merupakan Windows 7 versi paling asas, ia hanya boleh menggunakan Windows 32-bit dan […]

By FR Laptop Service

July 28, 2019

PATUT KE SAYA DOWNLOAD DRIVER DARIPADA NVIDIA?

Kebiasaannya gamer yang ada laptop yang menggunakan graphic chipset Nvidia akan download GeForce Experience dan aplikasi ini akan memperkenalkan update kepada version yang paling terkini yang sepatutnya meningkatkan performance graphic anda.   Kenapa? Sudah semestinya sebab nak dapatkan performance yang lebih baik. Tapi tahukah anda, bahawa driver yang disediakan oleh manufacturer laptop yang terbaik untuk […]

By FR Laptop Service

July 28, 2019

Laptop Anda Hang, Crash, Lembap? Performance Laptop Slow?

Windows atau operating system (OS) merupakan ‘jantung’ laptop. Kalau laptop canggih, spesifikasi tinggi tapi tak ada Windows, macam mana nak guna laptop tu. Betul tak?   Semua orang yang ada laptop termasuk saya, ada 1 perkara paling utama, paling penting yang kita semua nak sangat bila guna laptop. Apa benda yang penting sangat tu? Laptop mesti LAJU!   Tapi masa […]

By FR Laptop Service

May 6, 2019

Kedai Format Laptop Murah Di Cheras

Dengan zaman serba teknologi ini, laptop sudah menjadi satu keperluan untuk semua orang untuk siapkan kerja, mencari maklumat di Internet, mencari bahan hiburan, dan banyak lagi. Dan untuk sesetengah pengguna, mereka tidak tahu untuk mencari kedai repair laptop yang berbaloi di sekitar Cheras. Sekarang anda tidak perlu khuatir, kerana ada sebuah Kedai Format Laptop Murah […]

By FR Laptop Service

March 27, 2019