Scroll to top

Kedai Repair Laptop Di Kuala Lumpur

No comments

Alamat:

508 Jalan Kanan 1

Kampung Pandan

55100 Kuala Lumpur

No tel: 0172882349

Waze/Google Maps: FR Laptop Services

Waktu Operasi: Isnin – Ahad, 9 am – 9 pm

Penggunaan laptop zaman sekarang bukan lagi di lihat sebagai gaya hidup mewah kerana laptop adalah peranti yang menjadi keperluan bagi kebanyakan orang zaman sekarang. Di tambah lagi di musim wabak covid-19, kebanyakan aktiviti di lakukan secara atas talian, sudah tentu antara gadget yang di gunakan salah satunya laptop. Terutama mereka yang di arahkan bekerja dari rumah atau pelajar yang terlibat dengan pdpr.

Bukan semua urusan secara atas talian boleh menggunakan telefon pintar. Masih ada perkara yang memerlukan laptop jadi penggunaan laptop masih relevan. Jadi dalam fasa sekarang mungkin ia masih menjadi satu keperluan penting bagi sesetengah individu.

Bila menjadi keperluan untuk melakukan sesuatu urusan sudah pasti kita perlu memastikan laptop kita berada di dalam kondisi yang baik supaya tidak mengganggu urusan yang perlu di laksanakan. Ia sangat penting terutama di gunakan untuk mesyuarat atau kelas secara bersemuka di atas talian. Bayangkan sekiranya laptop kita dalam kondisi yang tidak baik..mungkin boleh terpadam dengan tiba tiba atau mengalami ‘hang’ semasa kita melakukan urusan penting di atas talian.

Penggunaan yang lama boleh menyebabkan laptop cepat panas. Bila keadaan itu berlaku ia boleh menyebabkan laptop motherboard rosak. Bila berlaku sebarang kerosakan sudah tentu kita memerlukan orang yang arif untuk membaiki kerosakan tersebut.

Sekiranya terlalu banyak habuk & kotoran terperangkap ia juga boleh membuatkan laptop cepat panas dan laptop slow seterusnya merosakan bahagian penting iatu laptop motherboard. Sebab itu penting servis laptop anda selain memastikan jangka hayat laptop anda lebih lama, ia
juga bagi memastikan laptop anda sentiasa bersih luar dan dalam.

Ramai yang tak tahu salah satu tip lajukan laptop adalah dengan dengan menambah Solid State Drive (SSD). Anda boleh menambah SSD untuk meningkatkan kelajuan pada laptop. Penting untuk memastikan kelancaran laptop  dan tidak perlu menunggu lama proses sesuatu aktiviti yang di buat menggunakan laptop. Contoh untuk menyimpan data, membuka fail dan sebagainya. Kelajuan dan kelancaran untuk melakukan aktiviti tersebut juga bergantung kepada berapa besar SSD yang di gunakan pada laptop anda. Terutama online gamers. Sudah pasti peranti yang di gunakan untuk bermain game secara atas talian memerlukan kelajuan & kelancaran yang terbaik. Disitu SSD mainkan peranan.

Sebab itu pentingnya untuk memastikan laptop anda berada dalam kondisi yang terbaik mengikut keperluan anda menggunakannya. Tapi sekiranya sudah mengalami kerosakan, Insya Allah masih boleh di baiki. Cuma perlu merujuk kepada individu atau tempat yang betul sahaja.

Ramai tidak tahu dimanakah tempat yang boleh repair motherboard di kuala lumpur kan? Di tambah lagi Fasa pandemic sekarang mungkin pergerakan sedikit terbatas untuk kita keluar mencari kedai yang boleh memperbaiki peranti elektronik seperti laptop. Jadi melalui carian google di blog mungkin membantu anda untuk mendapat maklumat.

Kat sini saya nak kongsikan satu kedai format laptop di kuala lumpur. Ia bukan sekadar membuat format pada laptop malah juga menyediakan perkhidmatan membaiki kerosakan lain juga pada laptop. Antara servis yang ada pada kedai tersebut adalah membaiki keyboard laptop rosak, skrin laptop rosak dan sebagainya. Selain tu mereka juga membuat perkhidmatan untuk servis laptop di kuala lumpur dan kawasan sekitar yang berhampiran.

Sekiranya laptop anda bermasalah atau ingin menambah atau tukar ssd di kuala lumpur anda hubungi atau boleh terus ke premis mereka di :

Alamat:

508 Jalan Kanan 1

Kampung Pandan

55100 Kuala Lumpur

No tel: 0172882349

Waze/Google Maps: FR Laptop Services

Waktu Operasi: Isnin – Ahad, 9 am – 9 pm

Post a Comment