Scroll to top

Kedai Repair Laptop Murah Di Wangsa Maju

No comments

Wangsa Maju, Kuala Lumpur terdiri daripada daerah yang cukup besar dan mempunyai ramai penduduk.  Semakin hari bidang teknologi maklumat semakin mendapat permintaan ramai dan telah menjadi keperluan mereka. Mungkin anda sebagai pengguna laptop telah pun mempunyai masalah pada laptop dan sedang mencari kedai repair laptop murah di Wangsa Maju.

Salah satu perkhidmatan dalam bidang teknologi yang menjadi keperluan rakyat adalah perkhidmatan pembaikian laptop. Jika dilihat dari kaca mata, tidak banyak kedai repair laptop di Wangsa Maju yang benar-benar berkualiti dan jujur dari segi harga kerana kebanyakannya meletakkan harga yang sangat mahal untuk perkhidmatan repair laptop.

Mencari kedai repair laptop yang murah, berpatutan dan berkualiti amat penting dalam membantu anda menyelesaikan masalah laptop yang anda hadapi.  Anda mungkin menghadapi pelbagai masalah kerosakan laptop dan mencari cara mengatasinya, inilah caranya untuk mengatasi masalah laptop rosak yang sering berlaku kepada anda.

 

Kedai Membaiki Laptop Murah di Wangsa Maju

Laptop yang rosak harus diperbaiki dan di repair dengan baik bagi mencegah segala kerosakan yang terjadi.  Membaiki laptop sangat mudah kerana anda cuma perlu menghantar laptop ke kedai dan tidak perlu mengeluarkan duit yang banyak seperti membeli laptop.  Anda akan lebih jimat, namun risikonya bergantung kepada keadaan laptop anda dan juga kedai repair laptop yang anda pilih.

 

 

 

FR Laptop Service Menawarkan Kedai Repair Laptop Murah Di Wangsa Maju

FR Laptop Service adalah sebuah syarikat Bumiputera yang pakar dalam bidang teknologi maklumat dan laptop yang menjalankan perniagaan repair laptop.  FR Laptop Service dikenali dan diyakini ramai dek kerana perkhidmatannya yang berbaloi, berkualiti dan murah telah mendapat tempat di hati para netizen.  Bagi anda yang mempunyai apa sahaja masalah laptop sama ada rosak atau ingin format serta ingin menyemak kerosakan laptop, anda dialu-alukan menggunakan perkhidmatan FR Laptop Service.

 

Perbezaan FR Laptop Service Dengan Kedai Repair Laptop Yang Lain

Perbezaan FR Laptop Service dengan kedai repair laptop yang lain dapat dilihat dari segi kelebihan serta perkhidmatannya yang tersendiri. Ia berbeza dari aspek perkhidmatan, kelebihan dan keuntungan anda sebagai pengguna. Mari kita lihat kesemua aspek tersebut.

 

 • Perkhidmatan

FR Laptop service menyediakan perkhidmatan yang menyeluruh dari segi sekecil-kecil part untuk dibaiki sehinggalah pengendalian dan pembaikian part yang besar seperti motherboard dan sebagainya.  Selain itu, FR Laptop Service juga menerima semua jenis versi windows sama ada laptop, komputer dan juga Macbook. Tidak semua kedai yang menerima semua jenis laptop ini.

 

 • Servis Runner

Mungkin anda tiada masa untuk menghantar laptop ke kedai untuk servis dan repair.  Dengan FR Laptop Service, anda boleh menggunakan servis ‘pickup and delivery’. Mereka sendiri akan datang ke tempat anda untuk mengambil laptop untuk dibaiki dan menghantar laptop anda semula setelah dibaiki. Berbanding dengan kedai laptop lain yang tidak mempunyai perkhidmatan runner, FR Laptop Service lebih mudah dan menjimatkan masa anda!

 

Perkhidmatan FR Laptop Service Yang Anda Perlu Tahu

FR Laptop Service menyediakan 6 jenis perkhidmatan yang boleh anda gunakan.  Semua perkhidmatan ini sangat lengkap dan menyeluruh dimana anda tidak perlu ke kedai repair laptop lain lagi untuk repair laptop anda

.

 • Hardware / Parts

FR Laptop Service lengkap dengan pelbagai jenis hardware dan parts yang boleh digunakan untuk semua jenis jenama komputer dan laptop.

 

 •  Windows

FR Laptop Service menerima semua jenis komputer dan laptop anda yang berasaskan sistem pengendali dari jenis versi Windows.

 

 •  Software

FR Laptop Service juga menawarkan perkhidmatan penetapan sistem pengendalian software, software asas untuk penggunaan anda, pembaharuan lesen bagi software multimedia dan lain-lain bagi anda yang mengalami masalah yang berkaitan software.

 

 •  Apple / Mac

FR Laptop Service juga menerima semua jenis Mac Pro, iMac, MacBook Pro, Mac Mini yang berasaskan sistem pengendali versi OSX.  Ramai daripada anda yang tercari-cari kedai repair laptop yang menguruskan sistem semua jenis Mac dan FR Laptop Service adalah satu-satunya.

 

 •  Upgrade / Service

Bagi mengelakkan berlakunya masalah lain, anda boleh membuat penambahbaikan terhadap komputer dan laptop anda.  FR Laptop Service menyediakan perkhidmatan menambah RAM, HDD, SSD dan semua jenis upgrade dan servis.

 

 •  Perkhidmatan Lain

Anda boleh menghubungi FR Laptop Service bagi bertanya soalan mengenai laptop anda, menyemak kerosakan laptop anda dan lain-lain lagi perkhidmatan berdasarkan bidang IT.  Pihak FR Laptop Service sangat bersedia membantu anda mengatasi masalah laptop rosak.

 

Anda Juga Mungkin Mengalami Masalah Seperti Ini

 • Software seperti laptop lembab sehingga ke masalah hardware seperti motherboard.
 • Laptop menjadi semakin lembab dan banyak virus?
 • Laptop Panas dan tidak pernah servis?

 

 

 

Anda Juga Boleh Mengatasinya Dengan Cara Format Laptop Dengan FR Laptop Service Di Wangsa Maju

Anda boleh membawa laptop untuk diformat di FR Laptop Service.  Terdapat pilihan Windows untuk anda iaitu dari Windows 7 sehingga Windows 10.  Selain itu, software asas juga diberikan bagi memudahkan anda kerana tidak perlu install semula. Semua proses ini akan siap dan anda boleh dapatkan laptop anda semula dalam tempoh 24 jam.

 

 

Servis Clean Dust

Servis clean dust disediakan bagi anda yang ingin membersihkan dalaman laptop anda serta melancarkan perjalanan haba serta kelajuan laptop anda.  Servis clean dust ini akan siap dalam tempoh 24 jam. Tambahan pula, anda juga boleh mengekalkan pengaliran haba yang lebih efesien pada laptop anda dengan menggunakan thermal paste.  Proses clean dust serta thermal paste ini akan siap dalam masa 24 jam.

Selain itu, servis-servis lain seperti motherboard, keyboard, skrin dan banyak lagi juga disediakan.  Apa sahaja masalah laptop yang anda hadapi, anda boleh dapatkan khidmat daripada FR Laptop Service.

 

Cara Mudah Repair Laptop Di Wangsa Maju Bersama FR Laptop Service

 • Hubungi Pakar

Anda boleh menghubungi pakar di talian 6017 288 2349 untuk mengetahui masalah laptop anda.  Mereka akan membantu anda dalam menyelesaikan masalah laptop anda.

 

 •  Hantar Laptop

Anda boleh menggunakan khidmat runner atau walk in ke Pusat FR Laptop Service untuk menghantar laptop anda dengan selamat.  Perkhidmatan runner yang disediakan juga boleh anda gunakan bagi memudahkan anda yang menetap jauh atau tidak ada kenderaan untuk ke kedai mereka.

 

 •  Relax

Selepas menghantar laptop, anda boleh rehat dan tenangkan minda sahaja dan tidak perlu risau kerana laptop anda tidak bermasalah lagi.  FR Laptop Service mempunyai pekerja yang pakar dan berpengalaman dalam menyelesaikan masalah laptop anda.

 

Kelebihan FR Laptop Service Kedai Repair Laptop Murah Di Wangsa Maju

 

 • Pelbagai Perkhidmatan Pembaikian

FR Laptop Service menawarkan pelbagai perkhidmatan pembaikan komputer yang berkualiti iaitu dari Laptop, Komputer Desktop, Mac dan Windows.  Segala pembaikian yang dilakukan juga terdiri daripada skrin, virus, komputer laggy, naik taraf, back-up data dan pelbagai lagi.

 

 • Waranti

FR Laptop Service menawarkan waranti selama 5 bulan.  Ini bermakna anda lebih untung dan berbaloi kerana tiada satu pun kedai repair laptop yang menawarkan waranti dalam tempoh masa yang lama seperti FR Laptop Service.

 

 • 2,700+ Review 5 Bintang

Seramai 2700+ netizen di facebook yang memberikan review 5 bintang kepada FR Laptop Service.  5 bintang yang diberikan adalah tanda mereka berpuas hati dengan perkhidmatan yang FR Laptop Service tawarkan.  Untuk pengetahuan anda juga, 99% pelanggan berpuas hati dengan perkhidmatan FR Laptop Service.

 

 • Murah Dan Berbaloi

Harga dan kos bagi anda untuk membaiki laptop dan komputer di FR Laptop Service adalah sangat murah, berpatutan dan berbaloi. Anda akan lebih jimat kerana FR Laptop service sangat jujur dan telur dalam membantu anda.  Servis runner pickup dan hantar juga amat berbaloi.

 

 

Jaminan FR Laptop Service

FR Laptop Service memberikan jaminan kepada anda yang menggunakan perkhidmatan mereka dan setia bersama mereka.  Terdapat banyak jaminan yang sangat diyakini oleh pelanggan yang telah menggunakan FR Laptop Service.

 

 • Jaminan Wang Dikembalikan 100%

Anda boleh mendapatkan kembali wang anda 100% sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini seperti laptop rosak dan sebagainya.  Selalunya, tidak pernah ada kejadian yang sebegitu kerana FR Laptop Service sentiasa pakar dan mahir dalam membaiki laptop anda.

 

 • Jaminan Sparepart Laptop Selamat

FR Laptop Service bertanggungjawab keatas Sparepart laptop anda kerana dalam proses pembaikian yang melibatkan sparepart, mereka sangat teliti dan sentiasa memastikan semuanya berjalan lancar dan dijamin selamat.

 

 • Bertanggungjawab Atas Kesilapan

FR Laptop Service juga bertanggungjawab sepenuhnya diatas kesilapan yang dilakukan oleh pekerja mereka sepanjang proses pembaikian dilakukan, proses pengambilan dan penghantaran laptop dan lain-lain lagi.

 

Lokasi FR Laptop Service

FR Laptop Service sangat strategik dari segi lokasinya kerana anda boleh melalui MRR2 di dalam kawasan Kuala Lumpur.  Anda juga tidak perlu menjalani perjalanan yang jauh kerana mereka menawarkan servis runner yang berbaloi, cepat, pantas dan murah untuk anda.  Bagi anda yang datang ke kedai mereka secara walk in, anda boleh parking kereta atau motorsikal anda di hadapan kedai kerana terdapat tempat letak kenderaan yang disediakan.

 

Jom Ke Kedai FR Laptop Service Kedai Repair Laptop Murah di Wangsa Maju

Bagi anda yang menetap di Wangsa Maju dan sekitarnya, anda boleh datang walk in sendiri ke kedai FR Laptop Service untuk diagnosiskan laptop anda secara percuma atau menggunakan perkhidmatan runner daripada kami.  Dengan menyemak kerosakan pada laptop anda, anda boleh membawanya ke sini untuk dibaiki ataupun menghubungi pakar FR Laptop Service bagi mendapatkan khidmat pengambilan dan penghantaran laptop daripada runner mereka.

Dengan harga yang murah dan berpatutan juga, perkhidmatan pembaikian laptop diberi dengan penuh berkualiti menjadikan FR Laptop Service sangat berbaloi.  Jom gunakan perkhidmatan FR Laptop Service!

 

FR Laptop Service | Kedai Repair Laptop Murah di Wangsa Maju

Telefon / WhatsApp : +60172882349 | Link WhatsApp

Facebook : @FRLaptopService

Alamat : 

508 Jalan Kanan 1 Kg Pandan
Kuala Lumpur, Malaysia 55100

Waktu Operasi : 9.00 Pagi – 9.00 Malam (Setiap Hari)

Buka Waze di Mobile : https://waze.to/lr/hw283ghwh3

Buka Google Maps di Mobile : https://goo.gl/maps/qKcejbkgYiM2

 

Post a Comment