Scroll to top

Kedai Repair Motherboard Ampang

No comments

Motherboard adalah komponen yang paling penting di dalam sistem komputer. Dan daripada motherboard inilah semua komponen lain dihubungkan, membolehkan kita untuk menggunakan laptop. Motherboard ini juga berisiko untuk rosak, jadi kami di Kedai Repair Motherboard Ampang – FR Laptop Service menyediakan servis untuk memulihkan semula motherboard laptop anda.

 

Kenapa Anda Perlu Menggunakan Perkhidmatan Profesional Kedai Repair Motherboard Ampang?

Kedai Repair Motherboard Ampang terletak di Kampung Pandan, jadi ia berdekatan kepada mereka yang duduk di sekitar KL dan Selangor. Jika anda mempunyai sebarang masalah dengan laptop anda boleh bawa laptop ke kedai kami untuk di troubleshoot.

Di FR Laptop Service, kami berasa bangga sekiranya dapat membantu menyelesaikan masalah dan juga kepuasan pelanggan kami, tidak lupa pada pelanggan setia yang banyak menyokong dari belakang “ribuan terima kasih kepada anda semua yang menyokong kami”.

Jangan biarkan masalah motherboard mengganggu kerja anda. Kami mempunyai tenaga pakar untuk menyelesaikan masalah tersebut dan percayai.

 

Masalah motherboard yang sering dibaiki :

 1. Laptop tak boleh nak ON (No Power)
 2. Laptop Auto Shutdown
 3. Laptop Auto Restart
 4. Laptop ON tapi tak keluar gambar (No Display)
 5. Laptop display macam TV rosak (warna hijau macam cerita matrix)

Apabila anda ke Kedai Repair Motherboard Ampang – FR Laptop Service, anda akan disambut oleh staf kami yang ramah dan anda boleh ceritakan segala masalah yang terjadi pada laptop anda. Dan staf kami akan mulakan proses troubleshoot untuk mencari punca masalah pada laptop anda.

 

Setelah mengetahui punca sebenar staf kami di Kedai Repair Motherboard Ampang akan menerangkan pada anda punca berlaku masalah ini serta berkongsi ilmu dengan harapan ia dapat membantu pelanggan untuk masa hadapan. Di bawah merupakan contoh gambar fan berhabuk dan thermal paste yang sudah kering.

Contoh thermal paste yang dah kering

 

Contoh kipas laptop yang berhabuk

 

 

Macam mana boleh berlaku kerosakan pada motherboard?

Kebiasaanya kerosakan motherboard berlaku disebabkan laptop terlalu panas (overheating), kemungkinan disebabkan kegagalan pada fan yang tidak lancar ataupun penggunaan software yang berat seperti graphic design, video editing serta pengguna graphic yang tinggi seperti bermain GAME.

Fan gagal berfungsi dengan baik disebabkan oleh kelalaian. Harus ingat laptop juga perlu di servis iaitu servis cleandust, bertujuan untuk mencuci dan membuang habuk pada fan laptop dan sebagainya, tidak lupa juga dengan menukar thermal paste yang sudah kering. Staf Kedai Repair Motherboard Ampang – FR Laptop Service biasanya mencadangkan servis yang bersesuaian dengan bajet serta kerosakan yang di alami.

Sekiranya kerosakan pada motherboard laptop tersebut terlalu serius sehingga kos repair agak tinggi, staf Kedai Repair Motherboard Ampang – FR Laptop Service akan menasihatkan anda untuk membeli laptop baru. Setiap keputusan terletak di tangan sendiri.

 

Sebab Kenapa Anda Harus Pilih Kedai Repair Motherboard Ampang – FR Laptop Service

 1. Kami menawarkan servis yang jujur dan berkualiti.
 2. Harga servis yang berpatutan dan mampu bayar.
 3. Tempoh waranti yang panjang. Bergantung kepada jenis kerosakan.
 4. Servis yang sangat cepat.
 5. Jaminan pulangan wang 100% jika laptop tidak dapat dibaiki.
 6. Menggunakan alatganti (sparepart) yang berkualiti
 7. Layanan staf FR yang mesra.
 8. Sentiasa menjaga hak pelanggan.
 9. FR Runner menyelesaikan masalah tidak sempat datang ke kedai / sibuk / tiada masa.
 10. Bertanggungjawab ke atas kesilapan yang dilakukan oleh staf.
 11. Warantty motherboard 5 Bulan

Para staf kami akan sedaya upaya untuk membantu anda dalam menyelesaikan masalah seperti kerosakan motherboard, mencari alat ganti untuk laptop dan sebagainya. Serahkan kepada kami di Kedai Repair Motherboard Ampang – FR Laptop Service, insyaallah anda pasti akan berpuas hati dengan servis kami.

Selain dari servis yang jujur dan berkualiti, di Kedai Repair Motherboard Ampang – FR Laptop Service juga anda akan mendapat layanan mesra dengan harga yang berpatutan dan tidak membebankan. Bagi mereka yang tiada masa untuk ke kedai, jangan risau servis runner juga disediakan.

Dengan servis Runner yang disediakan oleh Kedai Repair Motherboard Ampang – FR Laptop Service urusan repair laptop dapat dilakukan sekiranya anda sibuk dan tiada masa untuk datang ke kedai.

 

NAK DATANG KE KEDAI REPAIR MOTHERBOARD AMPANG – FR LAPTOP SERVICE?

Anda boleh google map / waze & taip `FR Laptop Service’

FR Laptop Service | Kedai Repair Motherboard Ampang

Telefon / WhatsApp : +60172882349 | Link WhatsApp

Facebook : @FRLaptopService

Alamat : 

508 Jalan Kanan 1 Kg Pandan
Kuala Lumpur, Malaysia 55100

Waktu Operasi : 9.00 Pagi – 9.00 Malam (Setiap Hari)

Buka Waze di Mobile : https://waze.to/lr/hw283ghwh3

Buka Google Maps di Mobile : https://goo.gl/maps/qKcejbkgYiM2

 

Post a Comment